dilluns, 5 de desembre del 2016

Aconsegueixen un embaraç amb un transplant de cél·lules mare.

Una dona aconsegueix un embaraç mitjançant un transplant de cèl·lules mare.



La pacient,amb baixa reserva ovàrica,fou sotmesa a una nova tècnica.L'hospital la Fe de València desarrolla una teràpia que combateix l'esterilitat amb el transplant de mèdula.
María durant la ecografía que va confirmar el seu embaraç.
 Hospital La Fe de València.








El procediment consisteix en un autotransplant de les cèl·lules formades dins de la mèdula òssia, que es dirigeixen als ovaris per estimularlos i promoure la generació de gametes femenines.
Ja siga per factors genètics, per l'edad o per hàbits poc saludables com el tabaquisme, hi ha dones que quan intenten tindre un fill el número d'òvuls és tan reduit que tenen molt poques probabilitats de quedar-se embaraçades de forma natural. Un 20% de les que acudeixen a trataments de reproducció asistida tenen aquest problema.
Maria, la dona de aquesta notícia ens conta que va decidir tindre un fill i va anar al centre de planificació familiar i el metge li va dir que deixara de prendre els anticonceptius i que si als sis mesos no estava embaraçada tornara a la consulta. Va deixar passar el temps i no va obtindre ningun resultat nou i per tant va començar amb les ecografies i anàlisis, i finalment el problema era que tenia baixa reserva ovàrica. Va anar a l'Hospital La Fe de València. Alí la van sotmetre al programa de fecundació in vitro, pero els resultats no van ser bons degut a la baixa reserva de Maria.

La tècnica replica una teràpia que s'empra per tractar certs tumors com leucèmies o limfomes i que consisteix en infondre en el torrent sanguini les cèl·lules que donen lloc als diferents tipus cel·lulars de la sang que prèviament s'han extret de la sang dels pacients.

En el cas dels malalts de processos neoplàsics, l'objectiu consisteix a recuperar la funció normal de la medul·la òssia.



En este cas el tratament te un objectiu diferent. La transfusió de progenitors 
hematopoètics es canalitza a través de un catèter que s'introdueix per l'artèria femoral i es dirigeix a
l'ovari per estimular la producció de ovòcits. Durant els mesos següents es monitoritza a les dones per observar si milloren els marcadors de reserva ovàrica, els nivells de la hormona antimulleriana i el recompte de fol·licles, moment en el que s'aprofita per estimular els ovaris i extraure ovòcits.

Fonts d'informació:











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada