dilluns, 5 de desembre del 2016

DIGESTIÓ BUCAL DEL MIDÓ 22-11-2016

La saliva és un líquid que es fabrica en la boca entre un 1 i un 1'5 litres al dia. Formada principalment d'aigua i de més substàncies químiques. Produit per les glàndule salivals e involucrada en la primera fase de la digestió. La saliva pot ser el mitjà de contagi d'enfermetats en humans.

Materials:
  • Tubs d'assaig
  • Midó
  • Saliva
  • Bany maria
  • Vas de precipitats
  • Reactius de fehling
  • Reactius de lugol
  • Pipeta
  • Pinça 
  • Tripode i reixeta
  • Materilas utilitzats.

Fotos dels materials de la pràctica feta per Sergi.

Per començar vam posar entre 1 i 2mL de saliva en 6 tubs.  En dos dels tubs vam fer la reacció del lugol i del fehling. Els vam calfar amb el metxero i vam observar que no van canviar de color i per tant no es va produir la ruptura de les mol·lecules.Tot seguit vam preparar el vas de precipitat posant aigua i calfant-lo amb el metxero fins que aconseguira la temperatura desitjada. En els altres 4 vam posar la mateixa quantitat que hi havia de saliva de Midó. A continuació els vam col·locar en el vas de precipitat amb aigua a 37º i vam deixar dos d'ells 5 minuts i els altres dos 10 minuts.  Quan vam traure els dos primers vam observar que els dos resultats am fehling van donar negatius encara que haveren tingut que ser positius.Però al deixar-los uns minuts en repós vam apreciar com van canviar de color el que ens indica que podria haver reaccionat més tard.
Foto de la pràctica de Sergi.
 Els tubs estan dins dels vas de precipitats a una T de 37º.


Resultats de la pràctica.

Aci estan tots els resultats que vam obtindre al realitzar la pràctica.

Resultats de la pràctica.

 Els resultats que ens haveren tingut que donar serien els següents:


FEHLING
LUGOL
SALIVA
-
-
MIDÓ
-
+
SALIVA+MIDÓ 5’
+
-
SALIVA+MIDÓ 10´
+
-

La funció que fa la saliva és humitejar els aliments i fa que tragar-los siga més fàcil. També ajuda en el procés de la digestió, abanç de que els aliments arriben a l'estomac, la saliva comença a descomposar-los al mateix temps que estan en la boca. Aço ho fa amb l'ajuda dels enzims, unes subsàncies químiques que estan en la saliva.
L'objectiu d'aquesta pàctica era observar si la saliva conté midó, que és la forma principal de la dieta de carbohidrats.


Fonts d'informació:
 https://es.wikipedia.org/wiki/Saliva

http://kidshealth.org/es/kids/spit-esp.html?WT.ac=k-ra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada