divendres, 9 de juny del 2017

HEPATITIS C

Que és l'hepatitis C?

L'hepatitis C és causada pel virus VHC, causa inflamació hepàtica, sol ser asimptomàtica, si no és detectada i tractada en forma primerenca pot produir fibrosi, cirrosi, i fins i tot càncer hepàtic.

Una de les principals característiques de l'Hepatitis C és que en la majoria dels casos no presenta símptomes visibles, fins que no està en un període avançat o bé en la seva etapa aguda, que moltes vegades és confós amb un malestar hepàtic, atès que els símptomes de la seva etapa aguda solen permaneixer poc temps.
Per aquesta característica, es considera que al món hi ha 200.000.000 d'infectats i la majoria no saben que ho estan, generalment la seuua detecció és casual quan es va a donar sang o quan el metge realitza un complet revisió físic .
No existeix en l'actualitat una vacuna per a l'hepatitis C, però si tractaments que seran més efectius atacant al virus, quan més pronte es detecte la infecció.
L'hepatitis C és una malaltia perillosa, perquè que no presenta símptomes i el virus que es troba present en la sang, ataca i deteriora al fetge arribant en alguns casos a produir cirrosi o càncer hepàtic.


Com es transmet l'hepatitis C?
El virus de l'hepatitis C es transmet per contacte directe amb sang infectada o hemoderivats, sang directe, per via parenteral.
La transmissió sexual s'ha donat en molts poc cassos, es donaria especialment en relacions sexuals de risc, en relacions no segures és recomanable l'ús de preservatius, si bé s'ha trobat virus en altres secrecions no ha estat en les quantitats necessàries per a una possible transmissió.
És important exigir l'esterilització adequada per al virus de l'hepatitis C quan es va al odontòleg, podòleg, manicura i tots aquells professionals que utilitzin elements tallants o invasius en el cos (tatuatges, pírcing).

L'Hepatitis C no es transmet per petons, abraçades, suor, tos, menjars, contacte casual, alletar o per compartir gots, coberts o plats.

Quins són els símptomes de l'hepatitis C?
La majoria de les persones amb hepatitis C no presenten cap símptoma, però algunes persones amb hepatitis C poden sentir una sensació similar a la de l'estat gripal i símptomes com els que es descriuen a continuació.

En cas d'haver símptomes, aquests poden ser:
Cansament Nàusees Pèrdua de la gana Febre
Altres persones presenten també:
Dolor abdominal Color groguenc dels ulls i / o la pell

Enfosquiment de l'orina
Excrement de color argila


Grups en risc
Treballadors de les àrees on sigua possible el contacte amb sang, com infermeres, metges, paramèdics, odontologos, bioquímics..
Persones que van tendre atenció medica en llocs que no estaven preparats per esterilitzar
Persones que es van injectar o aspirar drogues, encara que sigua una sola vegada a la vida.
Pacients que fan o van fer hemodiàlisi, hemofílics.
Persones amb tatuatges o pírcing.
Persones amb mútiples parelles sexuals o comportaments sexuals de risc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada